Vores historie

Kafferisteriet startede i 2009, som et iværksætterprojekt med mobile kaffebarer med økologisk kaffe

Basen startede som en fast kaffebar i Den Fynske Opera, hvor det startede kun med virkelig god kaffe til teaterets gæster, men udviklede sig til en reel café, med kager, friskpresset juice, bagels mm. Fokus var dog hele tiden på at udvikle et koncept der drejede sig rundt om en exeptionel kaffeoplevelse med friskristede kvalitets kaffebønner.

Ved siden af cafeen, blev derfor lavet en mobil kaffebar, som rejste rundt og servicerede kaffetørstige mennesker til events og arrangementer bl.a. hos OUH, YouSee, uddannelsesinstitutioner som HF, VUC og CBS samt til en række af markeder, festivaller og private arrangementer som bryllupper og runde fødselsdage.

Da den Fynske Opera, begynder en større ombygning, hvor cafeen bliver nødt til at lukke og i perioden efter beskæftiges 5 baristaer med mobile kaffestande, som lejes ud til alverdens arrangementer.

i 2020 flyttes produktionen til Valnøddegården i Lumbye, hvor der laves lager og ristes kaffebønner samt oprettes en gårdbutik til salg af kaffebønner, og i 2022 relanceres hjemmesiden som en webshop og der åbnes Odenses første transportable mikroristeri og kaffebar foran Fattiggården i Odense C.
Der flyttes herefter ind i café butik i Kongensgade 45.
I September 2023 lukkes butikken og der flyttes tilbage i kaffevognen, med en ny lokation ved Rosengårdcentret (v/ Grøn Indgang)
Herfra ristes kaffen direkte i vognen, pakkes og sendes til vores kunder som til en overkommelig pris kan nyde en god kop kaffe, eller hente kvalitets kaffebønner med hjem – og selv vælge bønne og ristningsgrad

I vognen kan udover at afhentes friskristede kaffebønner, selvfølgelig også nydes en god kop Café Latte eller Iskaffe. Men også deserter efter årstiden som fx Affogato (espresso + Is) og Milkshakes af friske Fynske jordbær om sommeren eller fx en Frappé med smag af Brunsviger (det brune guld)

Bestil dine kaffebønner til ristning direkte her i webshoppen, så rister, pakker og sender jeg, så snart de er klar. Kaffebønner skal lige have lov at ‘gasse af’ i et par dage før de bruges, det kan de få lov at gøre under fragten, så du kan nyde en så frisk kop kaffe som muligt – og virkelig opleve hvad kaffe kan, når den er behandlet som en frisk råvare og behandlet med den omhyggelighed og kærlighed den fortjener. Vores motto er: “Vi gør os umage”

Der er ankommet friske kaffebønner til Valnøddegaarden
Christian i Kafferisteriets kaffevogn på Vindegade i Odense

Vores kaffe leveres frisk fra kaffebønderne og ristes først når du bestiller!

Vores agent bestiller kaffen direkte fra kaffebønderne, som leverer sæsonens bedste kaffesorter til vores kafferisteri på Valnøddegaarden nord for Odense.

Vi indkøber kun Single Origin, Specialty kaffe. Det vil sige kaffe der høstes i bestemte farme / områder, der rates højere end 85 (på en skala fra 60-100). Alle bønner bliver testet, målt, cuppet og der udvikles nuancerede risteprofiler for hver enkelt bønne.

Hos os ristes bønnerne først når der er brug for den. Der er vitterligt ikke mange kaffeforhandlere, som kan tilbyde kaffen så frisk som vi gør – og det kan altså smages! Vi går utrolig meget op i økologi og bæredygtigtighed – og handler kun med farmere med samme mindset som os på dette punkt. Kaffen skal dyrkes, høstes og tørres rigtigt. Så kvaliteten er i top – også i fremtiden.

Kaffebønner har lang holdbarhed men peaker i smagen efter 1-3 uger efter den er ristet, herefter vil de friske aromaer langsomt forlade bønnen.
Når kaffen er helt friskristet, så er det samtidig din garanti for, at du oplever en helt unik, afbalanceret og aromatisk kaffe.


SÆSONENS BEDSTE KAFFE

DIREKTE FRA KAFFEBØNDERNE

RISTET PÅ BESTILLING

Har du spørgsmål eller vil du bare sludre lidt om kaffe?

FÅ Kafferisteriets nyhedsbrev

Så hører du jungletrommerne lyde, så snart der er ny kaffe!